Geld verdienen op Twitch

Houd je van videogames en esports? Houd je van een goede verstandhouding met mede-gamingnerds? En ben je op zoek naar een leuke hobby die het *potentieel* heeft om geld te verdienen? Als dat zo is, heb je waarschijnlijk al van Twitch gehoord, en als je je kaarten (of je toetsaanslagen) goed speelt, kun je een opgeruimde bijbaan voor jezelf ontwikkelen.

Dat is precies wat expert-gamer Branden Westlund (StealthAssault7) naar het platform lokte. “Ik ben meer dan drie jaar geleden begonnen met Twitch omdat ik de kansen en mogelijkheden zag”, zegt hij. Het heeft ook veel opgeleverd – Westlund was in staat om al zijn studieleningen af ​​te betalen door Fortnite-games live te streamen.

Het is een idee dat klinkt als Midas zelf – het veranderen van gameplay in koud, hard geld. Maar goed zijn in games en een Twitch-bedrijf runnen zijn twee verschillende vaardigheden. Als je goed bent in het spelgedeelte, moet je ook weten hoe je geld kunt verdienen op Twitch.

Hoe Twitch werkt

Eerst een inleiding: Twitch is een livestreamingplatform. Het lijkt een beetje op de livestream-optie op Facebook of Periscope (RIP), behalve dat het altijd livestreams zijn. En het is enorm: volgens Twitch Tracker kijken er op het moment van schrijven bijna vier miljoen mensen. Alleen al in december 2020 keken mensen 1,8 miljard uur aan livestreaming-inhoud.

Iedereen kan lid worden van Twitch en livestreams starten over welk onderwerp dan ook (uiteraard binnen de perken). Mensen gebruiken Twitch om kookprogramma’s, discussies over boekenclubs, knutselen en meer te streamen. Twitch staat echter echt bekend om zijn populairste livestreams: esports en gaming.

“Het is alsof je naar een voetbalwedstrijd op een lokale zender kijkt”, zegt Westlund. “Het verschil met Twitch is dat je kunt chatten met de persoon naar wie je kijkt, en zij kunnen je chat lezen en in realtime met je communiceren!”

Iedereen kan streamen op Twitch, en er zijn manieren om geld te verdienen buiten het platform, die we hieronder zullen bespreken. Maar om echt geld te verdienen, moet je een Twitch-partner of een Twitch-partner worden.

Twitch-partners en Twitch-partners

Net als bij YouTube ontgrendel je nieuwe verdienmogelijkheden zodra je een bepaalde drempel bereikt. De eerste drempel is de Twitch Affiliate, waar je lid van kunt worden zodra je deze mijlpalen voor ten minste 30 dagen bereikt:

  • Heb minimaal 50 volgers
  • Minimaal acht uur streamen
  • Stream op minimaal zeven verschillende dagen
  • Heb gemiddeld drie kijkers per livestream

Het hoogste niveau is het Twitch Partner-programma. Twitch-partners zijn over het algemeen meer populaire livestreamers of degenen die deze mijlpalen ten minste 30 dagen bereiken:

  • Minimaal 25 uur streamen
  • Stream op minimaal 12 verschillende dagen
  • Gemiddeld 75 kijkers per livestream

Dit is echter het lastige deel: als je aan deze mijlpalen voldoet, kun je je alleen aanmelden om Twitch-partner te worden. Het garandeert niet dat je het zult krijgen; Twitch keurt bepaalde livestreamers pas goed na een review.