Verdien je geld

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om een ​​leven te creëren dat je wilt, is meer geld verdienen (binnen redelijke grenzen natuurlijk). Er is een limiet aan hoeveel u uw huidige uitgaven kunt terugbellen, maar als u aan de inkomenskant van de vergelijking sleutelt, is dat onbeperkt.

De gemiddelde side hustler verdient een extra $ 5.000 tot $ 8.000 per jaar. Dat is handig, maar weten hoe u uw inkomen kunt verhogen, is ook nuttig voor uw dagelijkse werk. Het is geen geheim dat we tegenwoordig steeds vaker van baan wisselen in vergelijking met hoe onze ouders vroeger werkten. Wat u vandaag als dagtaak doet, hoeft niet per se uw carrière over vijf jaar te zijn.

De ultieme lijst met vaardigheden waarmee u echt geld kunt verdienen

Als u een robuuste set vaardigheden in uw achterzak hebt, kunt u uw financiële stabiliteit gedurende uw hele leven verzekeren. Hier zijn enkele van de belangrijkste vaardigheden die u in uw toolset kunt opnemen:

1. Coderen

De wereld wordt steeds digitaler en de mensen die die wereld vormgeven krijgen talloze kansen. Je kunt alles doen, van het coderen van apps en websites voor mensen in deeltijd tot een goedbetaalde fulltime software-engineer. Er zijn veel bronnen die u kunt gebruiken om coderen te leren, maar probeer voor een goed begin freeCodeCamp.

2. Digitale marketing

Gespecialiseerd in online marketing van producten is een unieke set vaardigheden. Er zijn veel gebieden die onder de paraplu van ‘digitale marketing’ vallen, en hier zijn er een paar:

YouTube

YouTube betaalt je voor advertentieweergaven zodra je kanaal een bepaald formaat heeft bereikt. Maar voor die tijd – en zelfs daarna – is een van de meest lucratieve manieren om geld te verdienen op YouTube, door andere producten op de markt te brengen die uw publiek nuttig zou vinden.

Facebook

Heb je ooit een bijzonder geestige Facebook-advertentie opgemerkt of via Facebook over een nieuw bedrijf gehoord? Welnu, iemand moet die advertenties maken, en bedrijven zullen goed geld betalen als u hen kunt helpen. Omdat Facebook nu zo alomtegenwoordig is, kan de tijd nemen om te leren hoe je een Facebook-advertentiebedrijf start, veel vruchten afwerpen.

Instagram

Bij Instagram draait alles om mooie foto’s. Als je mooie producten van jezelf of van iemand anders te koop hebt, dan is Instagram de plek daarvoor. Je kunt je ook richten op het maken van Instagram-advertenties voor jezelf of klanten die je inhuren, vergelijkbaar met hoe Facebook-advertenties werken (Facebook heeft tenslotte Instagram).

TikTok

Tiktok is hard op weg het go-to-platform voor video te worden en er zijn veel manieren om geld te verdienen op TikTok. Als je creatief bent en goed bent in het gebruik van video, kan het leren hoe je de producten van andere mensen op je Tiktok-profiel kunt promoten, een bijzonder krachtige manier zijn om een ​​jonger publiek aan te spreken.

LinkedIn

LinkedIn is een marketingwebsite – voor mensen. Als je bijzonder bedreven bent in het schrijven van LinkedIn-profielen, kan dit een handige vaardigheid zijn om op de markt te brengen. Het is net zoals mensen soms cv-schrijvers inhuren, behalve dat het meer op een digitaal cv lijkt.

Twitter

Geld verdienen op Twitter kan moeilijk zijn omdat het zo’n snel en vluchtig platform voor sociale media is. De tactieken die je op andere platforms gebruikt, werken niet vaak op Twitter. Maar waar er misschien minder andere marketeers zijn, betekent dat misschien meer kansen voor u. Dat is vooral het geval als je publiek al op Twitter zit of als je goed begrijpt hoe het werkt.

Google

Google Ads is een van de digitale marketingtools van OG en nog steeds een van de meest populaire. Per dag gebruiken waarschijnlijk meer mensen Google dan Facebook of andere populaire platforms. Leren hoe Google Ads werkt – en het goed genoeg doen om andere mensen ervoor te laten betalen – is een vaardigheid op zich, maar hier liggen ook veel kansen.

3. Investeren

Beleggen is een van de krachtigste hulpmiddelen die u in uw achterzak kunt hebben om een ​​passief inkomen te verdienen. De meesten van ons zullen grote sommen geld moeten investeren om met pensioen te kunnen gaan, maar u kunt ook leren om kleine bedragen te beleggen als bijzaak.

4. Bloggen

Bloggen kan zoveel dingen zijn: een leuke en creatieve uitdrukking, een grote onderneming om geld te verdienen en alles daartussenin. Over het algemeen verdien je op zichzelf geen geld met bloggen (vooral niet in het begin), maar het is een geweldige toegangspoort tot zoveel andere vaardigheden om geld te verdienen op deze lijst. Dit omvat freelance schrijven, SEO-advies, virtuele assistentie, digitale marketing en meer.