Wat u moet weten over de loonbelastingpauze

De pandemie van het coronavirus is een groot probleem en vereist even grote oplossingen. Op 8 augustus probeerde de president een andere tactiek om de gemiddelde Amerikaan te helpen, door het ministerie van Financiën opdracht te geven een tijdelijke “pauze”-knop in te drukken op de loonbelasting voor werknemers (d.w.z. mensen die werken als W-2-werknemers).

Hoewel het klinkt als een handige zet, wordt het geplaagd door problemen. Zelfs als al deze problemen de komende weken worden opgelost, is het effect voor veel mensen misschien niet zo ingrijpend.

Toch is het de moeite waard om in de gaten te houden.

Vragen bij Uitstel loonbelasting

Er zijn momenteel veel onbekenden. Het ministerie van Financiën zal nu elke dag “richtlijnen” uitbrengen – d.w.z. regels over hoe dit zou werken -, maar totdat het gebeurt, roept het memorandum veel vragen op.

Is het legaal?

Normaal gesproken is het Congres verantwoordelijk voor het maken van wetten over belastingen. Dat is niet iets dat traditioneel de president kan veranderen. Daarom verwachten veel rechtsgeleerden dat dit Memorandum voor de rechter kan worden aangevochten. Het is mogelijk dat dit Memorandum ongrondwettelijk wordt verklaard. Als dat zo is, zal het niet legaal zijn tenzij het Congres er wetgeving over aanneemt.

Hoeveel zal het u helpen?

Aangezien het uitstel slechts drie maanden duurt, alleen mensen treft die minder dan $ 104.000 per jaar verdienen en beperkt is tot alleen socialezekerheidsbelastingen, is het misschien niet de zegen die je zou verwachten.

Voor iemand die het maximum verdient ($ 104.000 per jaar, vóór belastingen), zou dat zich in de komende drie maanden vertalen in een extra $ 1.488 in totaal (met andere woorden, $ 124 extra per week). De meeste mensen verdienen echter niet zoveel. In 2018 was het mediane gezinsinkomen $ 60.293, en voor deze mensen kun je in de loop van de komende maanden ongeveer $ 862 extra verwachten (of $ 72 extra per week).