Hoe te investeren in Esports

Hoewel Esports al jaren bestaat, is het pas sinds kort dat mensen geïnteresseerd zijn in investeren in esports. Als u wilt profiteren van de toename van esports, hebben we twee goede manieren om dit te doen. Maar laten we eerst een back-up maken en kijken naar wat esports eigenlijk zijn.

Waarom investeren in Esports?

Technisch gezien vond de allereerste esports-wedstrijd plaats in 1972, toen twee dozijn studenten van Stanford University streden in een toernooi voor het spel Spacewar. Als mediastunt opgevoerd door een journalist kreeg de winnaar een jaarabonnement op Rolling Stone als prijs.

Het heette destijds geen “esports”, maar dat bescheiden toernooi is sindsdien uitgegroeid tot een enorme industrie. In 2020 werd de esports-markt gewaardeerd op $ 947 miljoen, en het is klaar om snel te groeien – tot $ 1.618 miljard in 2024, volgens een schatting. Dat is een stijging van 71% in slechts vier jaar, als de zaken uitkomen. Zelfs hogescholen en universiteiten doen nu mee, met 175 nieuwe universiteits-esports-teams vanaf mei 2021.

Hoewel de meerderheid van de Amerikanen elk jaar in februari samenkomt voor Super Bowl Sunday, is het niet zo moeilijk dat we binnen een paar jaar allemaal samenkomen om Counter-Strike-toernooien, Rocket League-rally’s te bekijken of Fortnite Friday-feesten te organiseren.

Met al deze explosieve groei is er geld te verdienen. Maar om daadwerkelijk geld te verdienen met beleggen, moet je het op een slimme manier doen.

Hoe te investeren in Esports

Als het op sport aankomt, is waarschijnlijk het eerste dat in je opkomt sportweddenschappen. En dat kun je zeker doen, maar het is gewoon dat – gokken en niet beleggen. Hier zijn goede financiële centen, we gebruiken graag wat meer verstand in onze geldstrategie.

In plaats daarvan zijn er eigenlijk een aantal manieren waarop u kunt investeren – echt investeren – in esports. De strategie omvat meestal investeringen in bedrijven of fondsen die esports rechtstreeks ondersteunen. Je investeert dus niet per se zelf in de toernooien of de teams, maar in de bedrijven die die toernooien mogelijk maken.

Als je het zo bekijkt, ziet je investeringsstrategie er ineens een stuk breder uit dan alleen esports. Het is egaming als geheel, inclusief niet-esport-mensen. Als je een Xbox hebt, ben je tenslotte ook een egamer. En deze industrie is zelfs groter dan de esports zelf: in 2020 werd de videogame-industrie gewaardeerd op $ 175 miljard.

Esports-ETF’s

Als je geïnteresseerd bent in investeren in esports, is het waarschijnlijk eerlijk om te zeggen dat je zelf een gaming-nerd bent, maar dat betekent niet noodzakelijk dat je de ins en outs van alle betrokken bedrijven kent. Als u liever gewoon de spellen speelt en passief geld verdient in plaats van actief door bedrijfsbeleggersrapporten te bladeren, zijn Exchange-Traded Funds (ETF’s) misschien uw beste optie.

Bonuspunten: aangezien u in zoveel verschillende bedrijven met ETF’s belegt, is dit een veiligere manier om te gaan. U investeert meer in de hele esports-sector dan in slechts één bedrijf. Als één bedrijf tankt, zit u over het algemeen nog steeds goed, in tegenstelling tot wanneer u rechtstreeks in één bedrijf investeert.

Op dit moment zijn er drie belangrijke esports-ETF’s, maar houd de markt in de gaten, want er zullen waarschijnlijk meer opties verschijnen naarmate esports blijven groeien.