Moet u investeren in cryptocurrency?

De opkomst van digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum heeft de krantenkoppen overgenomen en investeerders geboeid, terwijl veel early adopters heel, heel rijk zijn geworden. Net zo veel mensen hebben echter geld verloren, vooral gezien het feit dat de prijs van Bitcoin eind 2017 steeg tot net onder de $ 20.000 om een ​​jaar later onder de $ 4.000 te dalen.

Een enkele Bitcoin is op het moment van schrijven meer dan $ 50.000 waard, maar wie weet waar de prijs van Bitcoin en andere digitale valuta naartoe zal gaan.

Je vraagt ​​je misschien af ​​of je de cryptocurrency-boot volledig hebt gemist, of dat er nog tijd is om te investeren voor winst. Hoewel sommigen zeggen dat digitale valuta uiteindelijk zullen verdwijnen, zeggen anderen dat het nog in de kinderschoenen staat en dat er nog steeds kansen op winst zijn. Sommige economen en investeringsexperts zeggen dat met name Bitcoin tegen het einde van 2022 $ 200.000 tot $ 300.000 waard kan zijn.

Voordat u in cryptocurrency investeert, moet u alle platforms vergelijken waarmee u cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en verhandelen. U moet ook beslissen hoeveel van uw portefeuille u wilt beleggen, gezien de volatiliteit die cryptocurrencies tot nu toe hebben vertoond.

Waarom investeren in cryptovaluta?

Nog maar tien jaar geleden leek het onnodig riskant om een ​​deel van uw portefeuille in cryptocurrency te investeren. Maar tegenwoordig vormt het negeren van digitale valuta net zo veel – zo niet meer – risico voor uw korte- en langetermijnbeleggingsdoelen.

Omdat veel beleggingsexperts een opkomende bearmarkt voorspellen die jaren kan duren, worden cryptocurrencies vaak gezien als een beter alternatief – of in ieder geval een die u kunt gebruiken om uw weddenschappen af ​​te dekken.

Immers, beleggen op de aandelenmarkt heeft het afgelopen decennium enorme winsten opgeleverd, zelfs na rekening te houden met de tijdelijke neergang als gevolg van COVID-19. Sommigen zeggen dat de winsten die we hebben gezien in de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 niet kunnen standhouden, en dat investeren in cryptocurrency investeerders zal helpen rijkdom te blijven opbouwen in de onzekere economische tijden die voor ons liggen.