Waarom het het jaar van de drukte is?

Bijbaantjes zijn altijd een goede manier geweest om meer geld te verdienen en je financiën te verbeteren. Met zoveel mensen met schulden terwijl de lonen zijn gedaald, zijn ze het afgelopen decennium vooral populair geworden. Nu, met de pandemie van het coronavirus, hebben we ze nog verder in populariteit zien stijgen.

Volgens een recent onderzoek van het kredietopbouwplatform Self, is iets meer dan de helft van de Amerikanen van plan een bijzaak te beginnen als direct gevolg van de pandemie. De cijfers worden echt interessant als je ze ook op leeftijd uitsplitst. De meerderheid van de millennials (ongeveer 70%) is van plan een bijzaak te beginnen, terwijl slechts een paar – ongeveer 20% – van de Boomers hetzelfde idee hebben.

Coronavirus en werkloosheid: de manier waarop mensen geld verdienen veranderen

Tenzij je onder een steen hebt geleefd, is de kans groot dat je al weet welke zware tol de pandemie heeft geëist van de economie. Toch is het de moeite waard om nog eens naar de cijfers te kijken. In mei 2020, nadat alles was stilgelegd, schoot het aantal werklozen in de VS zelfs nog hoger dan de cijfers tijdens de Grote Depressie. Het varieerde van meer dan 14 miljoen werklozen, vergeleken met de piek van de Grote Depressie van 8,8 miljoen werklozen. Het werkloosheidspercentage op het hoogtepunt in 2020 was 16%.

Vandaag gaat de economie weer open en is de werkloosheid weer gedaald, maar staat ze nog steeds twee keer zo hoog als normaal – 8% – vanaf augustus 2020. Zelfs als je het geluk hebt om vandaag weer aan het werk te zijn, is de kans groot dat je ‘ u verdient nog steeds niet zoveel als voorheen. Je uren zijn misschien verminderd, je hebt misschien loonsverhogingen gemist of je hebt misschien een loonsverlaging ondergaan.

Als je nog steeds werkloos bent, is het beeld niet beter. De extra wekelijkse werkloosheidsbijstand van $ 600 werd eind juli stopgezet, waardoor veel mensen met normale, pietluttige salarisbedragen achterbleven.

Eindelijk, zelfs als je een van de gelukkigen bent die totaal onaangetast is door dit alles, heb je tenminste de verwoesting gezien die kan gebeuren en misschien word je aangespoord om ervoor te zorgen dat dit jou niet overkomt. Het maakt niet uit in welk segment u valt, iedereen ziet nu hoe belangrijk het is om uw inkomen te diversifiëren met een bijzaak.

12 meest populaire side-optredens van het jaar

Of je ze nu ‘bijbaantjes’ noemt of niet, mensen hebben creatieve manieren gevonden om wat extra’s te verdienen sinds de economieën bestaan. Maar tegenwoordig, met COVID, zijn sommige bijkomstigheden populairder dan andere. Hier zijn enkele van de meest populaire side-gig-opties van dit jaar:

 1. Boodschappen en eten bezorgen

Met zoveel mensen die proberen afstand te houden, is een hot job die een hoge vlucht neemt, de voedselbezorgers, met name via apps zoals DoorDash, GrubHub, UberEats, Instacart, Shipt en meer. Het enige wat je nodig hebt is een auto en een smartphone. En hoewel je kansen om aan COVID te worden blootgesteld groter zijn dan wanneer je een online optreden had gevonden (vermijd dit alsjeblieft als je een hoog risico loopt!), maken contactloze bezorgopties het een beetje veiliger.

 1. Audiobestanden transcriberen

Als je op zoek bent naar een goede manier om je typsnelheid te verhogen en naar (mogelijk) interessante gesprekken te luisteren, probeer dan transcriptie eens. U kunt partnerwebsites vinden die u audiobestanden sturen of reclame maken voor uw diensten in schrijversgroepen. Het enige wat u hoeft te doen is de audio nauwkeurig uit te typen en uw transcriptie terug te sturen naar de partner.

De opstartkosten voor dit side-gig zijn laag – alles wat je nodig hebt is een computer en internet, die je misschien al hebt als je dit leest. Daarnaast houdt een kleine investering in een voetpedaal – een handsfree manier om audio te starten en te stoppen – je handen op het toetsenbord, zodat je sneller typt en meer geld verdient.

 1. Bijles geven aan een student

Het onderwijssysteem is momenteel een puinhoop. Veel kinderen zitten thuis en lopen achterstand op in hun studie. Ouders zijn ten einde raad en zoeken naar manieren om hun kinderen te helpen groeien en vermaakt te blijven. Dat is waar je binnenkomt. Er zijn veel mogelijkheden om studenten online bijles te geven, en als jij en de andere partij zich op hun gemak voelen, kun je elkaar zelfs persoonlijk ontmoeten voor leren op afstand.

 1. Op dieren passen en honden uitlaten

Hoewel normaal reizen op dit moment niet echt iets is, zijn er nog steeds meer mensen dan ooit die lokaal reizen. Veel mensen kunnen immers maar zo lang in hun huis blijven wonen zonder dat ze gek worden. Veel dierenoppassers merken dat de zaken op dit moment booming zijn, en jij kunt ook meedoen.

Apps zoals Rover en Wag! maken het gemakkelijk om aan de slag te gaan. Zelfs als je niet op iemands pup voor hen kunt letten, kun je nog steeds je diensten aanbieden als hondenuitlater en het huis uit gaan terwijl je nog steeds afstand neemt van andere mensen.

 1. Freelance schrijven of een blog starten

Heeft u een interessant verhaal? Zou je willen schrijven over andere mensen die dat wel doen? Als dat zo is, is dit een goed moment om je eigen blog of freelance schrijven te beginnen. Bloggen kost veel werk en tijd voordat het echt loont, maar als dat zo is, kun je veel geld verdienen. gratis elance-schrijven kan meteen lucratiever zijn, en u kunt zelfs uw nieuwe blog gebruiken als een manier om uw schrijven te laten zien om werk te verdienen met betaalde klanten.

 1. Word een virtuele assistent

Met zoveel mensen die tegenwoordig volledig online werken, is er een hele nieuwe industrie van werknemers ontstaan: virtuele assistenten. Als virtueel assistent kan uw baan net zo gevarieerd zijn als de mensen die u inhuren. U kunt bronnen voor interviews vinden, taken in een database bijhouden, e-mails van lezers beantwoorden, afbeeldingen maken, blogberichten schrijven en meer. En aangezien het volledig virtueel is, is uw lijst met potentiële klanten wereldwijd.

 1. Enquêtes invullen

Deze drukte zal je dagelijkse baan misschien niet vervangen, maar als je een paar extra minuten hebt terwijl je tv kijkt, bakt of eindeloos naar Zoom-vergaderingen luistert, kun je wat meer geld verdienen. Er zijn veel plaatsen om geld te verdienen met enquêtes, dus zorg ervoor dat u er meer dan één probeert.

 1. Web- en app-ontwikkeling

Er is momenteel veel vraag naar technische vaardigheden, vooral met zoveel mensen die online werken. Als je een beetje code kent – of wilt leren – is dit een goed moment om aan de slag te gaan met deze drukte. U kunt werk vinden via Fiverr en Upwork, of elders onafhankelijk adverteren. Als je weet hoe je apps moet ontwikkelen, kijk dan of je ideeën kunt bedenken om het quarantaineleven voor iedereen gemakkelijker te maken – dat zou zeker een hit zijn.

 1. SEO-ontwikkelaar

De enige optie die de meeste lokale bedrijven tegenwoordig hebben om potentiële klanten te bereiken, is online. Maar de moeder-en-pizzeria verderop is waarschijnlijk niet in staat om te snuiven als het gaat om adverteren op Google en sociale media. Deze vaardigheden zijn nu vooral in trek, en er zijn veel cursussen die je kunt volgen om meer te leren en meteen met deze drukte te beginnen.

 1. Schrijf eBooks

Ben jij goed in het bedenken van verhalen? Als je wat tijd over hebt en je geen dringende geldzorgen hebt, kan het schrijven van e-boeken een geweldige manier zijn om een ​​passieve inkomstenstrategie op te zetten die je in de toekomst blijft betalen. Net als bij bloggen kan het een riskante strategie zijn, omdat het misschien niet meteen vruchten afwerpt. Maar als je een passie voor woorden, een creatieve verbeeldingskracht en een ondernemersgeest hebt, kan dit een geweldige bijkomstigheid voor je zijn.

 1. Social media strateeg

Bedrijven zijn vaak geen SEO-experts en ook geen experts op het gebied van sociale media. Maar als je naast Instagram, Facebook en Twitter bent opgegroeid en graag de nieuwste sociale-mediakanalen onder de knie hebt, kan dit een geweldige bijkomstigheid voor je zijn. U moet leren hoe u met merken en bedrijven kunt werken om hen online te vertegenwoordigen, zodat ze meer producten verkopen – en u op hun beurt het grote geld kunnen betalen.

 1. Doe vreemde klussen

We hebben enkele van de websites besproken die u op dit moment kunt gebruiken om tijdens de pandemie geld te verdienen, maar het moet hier worden herhaald. Websites zoals TaskRabbit, Fiverr en Upwork hebben veel meer mogelijkheden dan wat we hier hebben vermeld.

U kunt bijvoorbeeld helpen met het maaien van gazons, iemand helpen verhuizen naar een nieuw huis, spullen uit winkels bezorgen, afdrukbare pdf’s ontwerpen, iemand gitaar leren spelen en meer. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is gratis om te bladeren en te zien welke kleine klussen er in jouw regio beschikbaar zijn.