Gemiddelde levensverzekeringstarieven in 2021

Volgens de AIG Life Insurance IQ Study weet 51% van de Amerikanen niet of ze een levensverzekering hebben of helemaal geen. Hoewel 70% van de respondenten erkent dat een levensverzekering de kansen van hun gezin op een financieel stabiel leven kan beschermen, blijven velen onverzekerd.

Wat velen zich niet realiseren, is dat levensverzekeringspremies het meest betaalbaar zijn als je jong en gezond bent. En u zult nooit jonger of gezonder zijn dan u nu bent, wat betekent dat uw premies het laagste kunnen zijn dat ze ooit zullen zijn. Zelfs als je chronische gezondheidsproblemen hebt of niet zo jong meer bent, is het nog steeds de moeite waard om ervoor te zorgen dat je nu een levensverzekering hebt in plaats van te wachten tot het nog duurder is.

Of u nu uw eerste verzekeringspolis koopt of een tweede polis krijgt omdat uw behoeften zijn veranderd, lees meer over de beschikbare opties.

Hoe levensverzekeringsoffertes te krijgen

U kunt zeker van website naar website gaan en offertes krijgen van elke individuele verzekeringsmaatschappij. Maar u kunt ook levensverzekeringsmakelaars gebruiken om de beste polissen voor uw situatie te vinden, of zelfs levensverzekeringsmarkten waar u tarieven kunt kopen.

De meeste mensen sluiten op deze manier een levensverzekering af, maar wees gewaarschuwd: het acceptatieproces kan lang duren (maanden, zelfs) en veel gedoe van uw kant vergen. Een andere optie als u sneller en handiger een levensverzekering nodig heeft, is om een ​​bedrijf als Bestow of Ladder te gebruiken, waarmee u in sommige gevallen binnen enkele minuten dekking kunt krijgen.

Jouw gezondheid

Dit is een gecompliceerde factor omdat de mogelijkheden zo uitgebreid zijn. U kunt relatief kleine gezondheidsproblemen hebben, zoals een goed onder controle gebrachte hypertensie, waardoor uw maandpremie slechts licht stijgt.

Ernstigere gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hartaandoeningen of nieraandoeningen, kunnen ervoor zorgen dat de premies hoger worden. Hetzelfde geldt voor eenmalige gebeurtenissen, zoals een strijd tegen kanker.

Als u een van deze aandoeningen heeft of in het verleden heeft gehad, kan uw aanvraag op individuele basis worden beoordeeld op risicofactoren, op basis van uw persoonlijke situatie. Het kan ook zijn dat u gevraagd wordt om een ​​medisch onderzoek te ondergaan.

Wanneer u bepaalde gezondheidsproblemen heeft, is een andere factor. Een kankerepisode van 10 jaar geleden heeft bijvoorbeeld minder impact op uw premie dan een recente diagnose. Andere gezondheidsgerelateerde factoren zijn uw gewicht-tot-lengteverhouding, gemeten aan de hand van uw body mass index (BMI), en eventuele medicijnen die u gebruikt.