Wat is het beste gezondheidsbesparingsplan voor u?

Dit is het seizoen van open inschrijving en als je net als ik bent, probeer je erachter te komen wat je het komende jaar gaat doen aan je zorgverzekering. Naast het kiezen van de juiste dekking, moet u ook beslissen welk aanvullend gezondheidsspaarplan het beste bij uw situatie past.

Health Savings Accounts (HSA’s), Health Reimbursement Accounts (HRA’s) en Flexible Spending Accounts (FSA’s) winnen aan populariteit bij werkgevers (vooral werkgevers met jongere en gezondere werknemers).

Veel bedrijven bieden hun werknemers de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een HSA- of vergelijkbaar account in plaats van de gebruikelijke HMO of PPO.

De Gezondheidsspaarrekening (HSA)

Een HSA geeft u een belastingvrije spaarrekening om uw eigen zorgkosten te betalen. Ze zijn anders en werken anders dan hoe andere online spaarrekeningen werken.

Het geld dat u in het ene zorgjaar niet uitgeeft, gaat door naar het volgende.

U bent ook ingeschreven in een HDHP (High Deductible Health Plan), waarbij uw verzekeringsmaatschappij alleen de grote zorgkosten ophaalt (waaronder vormen van preventieve zorg, kraamzorg en eerstelijnszorg bij kinderen).

HSA’s zijn in populariteit gestegen vanwege de lage premies. Bij een traditionele verzekering betaalt u vooraf hoge premies; in de HDHP betaalt u lagere premies en schrijft u de besparingen in wezen toe aan uw eigen zorgkostenrekening.

HSA-bijdragelimieten

Voor 2020 kunnen individuen nu tot $ 3.550 per jaar in een HSA plaatsen, gezinnen $ 7.100 per jaar. Het geld groeit uitgesteld van belasting en uitkeringen zijn belastingvrij (als ze worden gebruikt om gekwalificeerde medische kosten te betalen). Hoewel de jaarlijkse bijdrage van $ 50 aan eigen bijdragen en $ 100 gezinsbijdragen misschien klein lijkt, verhogen ze uw spaarrekening met een nauwelijks merkbare stijging van uw bijdragen.

Voor 2021 blijft het minimaal toegestane eigen risico op een HDHP $ 1.400 voor individuen en $ 2.800 voor gezinnen. De maximale contante limiet is $ 7.000 voor individuen en $ 14.000 voor gezinnen. De HSA-aftrek zal licht stijgen tot $ 3.600 voor individuen en $ 7.200 voor gezinnen.

U kunt zelfs beleggen in HSA-activa. Als u 65 jaar of ouder bent, kunt u om welke reden dan ook geld opnemen van een HSA zonder fiscale boetes.