Welke invloed heeft het coronavirus op levensverzekeringen?

Het coronavirus heeft niet helemaal een einde gemaakt aan het leven zoals we het kenden, maar het heeft zeker veranderingen veroorzaakt, waarvan sommige waarschijnlijk nog heel lang bij ons zullen blijven.

Voor sommigen is het coronavirus letterlijk een kwestie van leven en dood, en het roept een belangrijke vraag op: hoe beïnvloedt het coronavirus levensverzekeringen?

Niemand denkt graag aan de mogelijkheid om hun leven of dat van een geliefde te verliezen aan dit virus, maar voor meer dan 150.000 gezinnen hier in de VS is het een realiteit gebleken.

Laten we eens kijken naar de impact die het kan hebben op uw bestaande polissen, en misschien nog belangrijker, hoe dit van invloed kan zijn op aanvragen voor nieuwe levensverzekeringsdekking.

Welke invloed heeft het coronavirus op levensverzekeringen die u al heeft?

Er is goed nieuws als u al een levensverzekering heeft. Over het algemeen keert de verzekeringsmaatschappij een uitkering bij overlijden uit, ook als u overlijdt aan het coronavirus. Op enkele uitzonderingen na, vergoeden levensverzekeringen elke doodsoorzaak zodra de polis van kracht is. Er zijn maar weinig uitzonderingen op deze regel, zoals oorlogshandelingen of terrorisme. Pandemieën zijn geen bekende uitzondering.

Als u zich ongemakkelijk voelt over de gevolgen van het coronavirus voor uw bestaande levensverzekeringen, neem dan contact op met het bedrijf voor opheldering. U kunt ook uw levensverzekeringspolis doornemen, met bijzondere aandacht voor de uitsluitingen. Als er niets is dat lijkt op de dood als gevolg van een pandemie, zou je goed moeten zijn om te gaan.

Maar als de polis eenmaal is afgesloten, zijn er maar een paar redenen waarom de verzekeringsmaatschappij een claim kan weigeren:

  • Niet-betaling van premies – als u de uitstelperiode voor de betaling overschrijdt, die doorgaans 30 of 31 dagen is, komt uw polis te vervallen. Maar zelfs als dat het geval is, kunt u mogelijk nog steeds een verzoek tot herplaatsing indienen. Na een vervaldatum bent u echter niet gedekt totdat de betaling is gedaan.
  • Onjuiste informatie verstrekken over een aanvraag – als u bepaalde gezondheidsproblemen die leiden tot uw overlijden niet bekendmaakt, kan het bedrijf de betaling voor verzekeringsfraude weigeren. Als u bijvoorbeeld rookt, maar niet-roker controleert in de aanvraag, kan de betaling van de uitkering bij overlijden worden geweigerd als wordt vastgesteld dat roken een bijdragende doodsoorzaak is.
  • Overlijden binnen de eerste twee jaar dat de polis van kracht is – vaak aangeduid als de periode van betwistbaarheid, kan de verzekeringsmaatschappij de specifieke doodsoorzaken om welke reden dan ook binnen de eerste twee jaar onderzoeken. Als wordt vastgesteld dat het overlijden is veroorzaakt door een reeds bestaande aandoening, kan de claim worden afgewezen.

Geen van deze is een serieuze factor als het gaat om het coronavirus, tenzij je vóór de aanvraag positief op het virus hebt getest en het niet hebt bekendgemaakt. Maar aangezien het coronavirus plotseling kan toeslaan, zou het uw overlijdensuitkeringen niet moeten verstoren als het zich voordoet zodra uw polis al van kracht is.

Welke invloed heeft het coronavirus op de levensverzekering die u aanvraagt?

Dit is slechts een gok van mijn kant, maar ik denk dat mensen misschien meer nadenken over het kopen van een levensverzekering nu ze op enig moment in het verleden kunnen hebben. Het coronavirus is een reële bedreiging gebleken voor zowel het leven als de gezondheid, waardoor het logisch is om het ergste te overwegen.

Maar wat u ook doet, laat uw angst voor het onbekende u er niet van weerhouden om dekking aan te vragen. Hoewel je misschien zou willen dat je een polis had gekocht of aanvullende dekking had genomen voordat het virus toesloeg, is dit nog steeds de beste tijd om je aan te melden. En dat is geen verkooppraatje!

Wat er ook gebeurt in de wereld, de beste tijd om een ​​levensverzekering aan te vragen is altijd nu. Dat komt omdat je op dit moment jonger en waarschijnlijk gezonder bent dan je ooit weer zult zijn. Beide voorwaarden zijn grote voordelen als het gaat om het afsluiten van een levensverzekering. Als je de aanvraag uitstelt, betaal je een hogere premie door later aan te vragen als je wat ouder bent. Maar als u tussen nu en dan een ernstige gezondheidstoestand krijgt, wordt niet alleen uw premie hoger, maar kan de dekking zelfs volledig worden geweigerd.

Laat de angst voor het coronavirus je niet in de weg staan. Als u denkt een levensverzekering of meer nodig te hebben, meld u dan nu aan.